Hoe (de)monteer je een oliekeerring?

Wanneer je een nieuwe oliekeerring in een behuizing wilt monteren, dan kan dat op verschillende manieren. Belangrijk is dat je secuur werkt om beschadiging aan het materiaal te voorkomen. In deze video ontdek je hoe je verantwoord een oliekeerring monteert en demonteert.

Transcriptie

Vandaag laat ik zien hoe je een oliekeerring kunt demonteren en monteren. Eerst probeer ik de oliekeerring te demonteren met behulp van een haaksetje en te monteren met de Impact 33 montageset van Betex. Waarom gebruik ik in eerste instantie dit haaksetje? Het is een handig middel om snel de oliekeerring uit het huis te trekken, mits deze niet is vastgelijmd met bijvoorbeeld Loctite. Zit de ring te vast, dan zijn er nog een aantal andere manieren om deze te demonteren. In de basis proberen we het met het gereedschap dat ervoor gemaakt is. Er zijn ook speciale setjes verkrijgbaar waarmee je de oliekeerring eruit kunt trekken, maar we beginnen dus met dit haaksetje.

Midlock haaksetje

Schroeven in de oliekeerring draaien

Bij het gebruik van deze haak merk ik direct dat de oliekeerring te vast in het huis zit, anders zou deze snel te verwijderen zijn. We zullen het dus op een andere manier moeten proberen. Optie twee is om een paar schroeven in de keerring te draaien en deze vervolgens met een hefboom eruit proberen te krijgen. Dat ga ik nu doen.

Hiervoor pak ik een priem en een hamer om drie gaten in de keerring te maken. Vervolgens pak ik de schroeven die ik in deze gaten draai.

De te vervangen oliekeerring voorbewerken met een priem en hamer
De schroeven in de oliekeerring draaien

Dan pak ik mijn hefboom, in dit geval twee blokjes hout en een tang, waarmee ik de schroeven langzaam en in etappes een beetje omhoog trek. Zoals je ziet werk ik hier met een cilindrisch vlak. Op het moment dat ik nu Ć©Ć©n kant omhoog trek, dan ondervind ik meer weerstand. Daarom doen we dit langzaam en stapsgewijs. Denk er hierbij goed om dat je niet tegen de as aankomt, want deze kan beschadigen.

een hefboom van blokken hout en tang om de schroeven met de oliekeerring te demonteren

De oliekeerring monteren

Nu hebben we de oliekeerring gedemonteerd. Ik heb hier voor mij de nieuwe keerring liggen. Op de as zit een spiebaan die scherpe delen heeft. Gebruik dan ook handschoenen om je te beschermen tegen snijplekken.

Voordat ik de oliekeerring monteer, vet ik deze in met een beetje olie. Dit doe ik op de as en niet in het huis. Voor het huis kun je eventueel Loctite gebruiken, maar in dit geval is de passing strak genoeg. Ik doe wat olie op een papiertje en smeer de as in. Hiermee voorkom ik dat ik mijzelf snijd, maar zorg ik wel dat er wat olie op de as komt te zitten. De binnenkant van de oliekeerring smeer ik in met wat olie op mijn vinger.

Bescherm de oliekeerring met papier

Zoals ik al zei kun je je handen openhalen aan de scherpe spiebaan. Met die scherpe randen kun je ook je oliekeerring beschadigen. Houd daar rekening mee. Heb je een spiebaan, plak deze dan af met een stukje ingevet papier. Door het vet plakt het papier op de as, waarna je de keerring er eenvoudig overheen schuift en de binnenlip keurig blijft zitten. Ligt de keerring op het huis, dan haal je het papier weg en controleer je de as even op beschadigingen.

Een met olie ingevet papiertje om de as om de oliekeerring te beschermen tegen de scherpe randen van de spie

Omdat dit werktuig al gebruikt is, weet ik dat de randen aan het uiteinde van de as zijn afgeschuind. Alle scherpe hoeken zijn eraf, waardoor je geen risico loopt op beschadiging.

De oliekeerring vastzetten

Om de oliekeerring goed vast te zetten, kun je deze persen. Maar meestal zit je in het werk bij je machine en heb je daar de ruimte niet voor. Hier heb ik de Betex Impact 33 montageset voor. Dit is in basis een set om lagers te monteren. Ik heb hier een ring met een binnenmaat 25 en een buitenmaat 52. Deze zoek ik op in de montageset. Op de ringen staan allerlei nummers. Ik heb hier een met 20-52: deze is voor de asmaat 20 en heeft een buitenmaat 52. Deze krijg ik niet over de as heen.

De ringen in de Betex Impact 33 montageset

Dan heb ik hier een ring met de maten 25-52. Deze past en ga ik gebruiken om de oliekeerring in het huis te tikken. Je ziet dat deze keurig om de as heen valt en binnen het huis. Wanneer je de oliekeerring en de ring om hem aan te tikken gelijkt wilt hebben, dan kun je ervoor kiezen om een grotere te nemen, bijvoorbeeld 25-62. Maar wil je de oliekeerring alleen zover hebben zoals het huis ingegeven is, dan gebruik je een ring met een kleinere buitenmaat.

De slagbussen gebruiken

In de montageset zitten drie slagbussen. Voor deze as heb ik de middelste nodig. Hierbij zie je dat de montagering netjes in de slagbus past. De slagbus zet ik over de as heen. Houd er daarbij rekening mee dat de as recht staat en dat de slagbus recht naar beneden gaat op het moment dat je deze aanslaat.

De ring past precies op de oliekeerring

Dan pak ik de terugslagvrije hamer waarmee ik eenmaal op de slagbus tik. Kijk vervolgens of de oliekeerring gelijkmatig in het huis valt, voordat je een tweede en volgende tikken geeft. Haal ik de slagbus weg dan zie je dat de oliekeerring nergens opstroopt. Nergens loopt de rubberen afdichting naar de buitenkant omhoog. Voel met je vingers even of de oliekeerring recht in het huis ligt en corrigeer deze waar nodig.

Eerjan gebruikt de terugslagvrije hamer op de slagbus om de oliekeerring te monteren
Close-up van de gemonteerde oliekeerring

En op deze manier monteer je een oliekeerring.

Vragen of opmerkingen?

Heb je nog vragen, opmerkingen of misschien een andere manier om een oliekeerring te demonteren? Laat het gerust weten als reactie hieronder.